Lennart Wahlberg

Lennart har arbetat i branschen sedan 1987. Då var det främst med LAN Manager som är föregångaren till dagens Windowsbaserade nätverk. Ganska snabbt kom han in på utbildningsspåret och höll kurser i bl.a. Systems Management Server, Active Directory och 3270/5250 kommunikation.

Idag är Lennart fokuserad på framförallt Windows Server 2012, System Center och Configuration Manager 2012.

”-Det är spännande att se produkters utveckling. 1995 började jag på allvar att arbeta med Microsoft Systems Management Server 1.2, sedan har utvecklingen gått i en rasande fart. Om man jämför SMS 1.2 med nuvarande version Configuration Manager 2012 SP1 så är det som att jämföra en Trabant med en modern Jeep. Microsoft har byggt vidare på ett vinnande koncept: att funktioner så långt som möjligt ska vara ”out of the box”. Det behövs oftast inga specialanpassningar eller tillägg för att utnyttja avancerade funktioner. Hanteringen av OS deployment är ett bra exempel.”

Efter många år som instruktör på Cornerstone lämnade Lennart 2004 instruktörsrollen och arbetade främst som konsult med SMS/Configuration Manager på Microsoft Consulting Services. Idag varvar han utbildning på Expero med konsultarbete.

”-Att kunna varva konsultarbete med utbildning är en unik mix. I stället för att bara prata teori så kan jag tala om hur det fungerar i verkligheten. Framförallt att kunna erbjuda ”best practices” och erfarenheter från riktiga projekt hjälper kursdeltagaren att snabbt ha nytta av kursen. Jag har haft förmånen att få vara med i små och stora projekt i många olika miljöer som inkluderar: myndigheter, landsting, bank och industri”

lennart.wahlberg@expero.se
Tel: 08-410 293 02
Ladda ner som Vcard

Microsoftutbildare - Lennart Wahlberg