Hur säkra är dina lösenord?

19 december, 2013

- Telepathwords ger dig svaret!

» Microsoft Research (MSR) har skapat en webbsida som förutspår tecken i dina lösenord. Nu handlar det inte riktigt om telepati utan man försöker förutspå tecknen i lösenordet baserat med hjälp av en databas som innehåller:

  • Vanligt förekommande lösenord, kända via tidigare säkerhetsläckor
  • Vanliga fraser som förekommer på webb-sidor och i sökningar
  • Vanliga knep vid skapande av lösenord, exempelvis närliggande eller liknande tecken

Systemet registrerar även information om dina musrörelser och övriga tangenttryckningar. Ett enkelt sätt att ”lura” det telepatiska miraklet är att använd sig av svenska tecken och ord eftersom de inte finns upplagda i databasen, än så länge.

För att förhindra att dina lösenord kommer på villovägar så krypteras de innan de skickas till systemet. Men det kan nog ändå vara en bra idé att inte testa en exakt version av sitt riktiga lösenord, speciellt om man är konspiratoriskt lagd…

Testa Telepathwords här